3
Back

Öljyn laatu: halpa tai kallis öljy, mitä eroa on?

Ensimmäisessä blogissamme siitä, miksi öljyt pitäisi vaihtaa, totesimme, että moottoriöljy on autosi elinehto, ja osoitimme, kuinka tärkeää se on autosi terveydelle. Tästä syystä oikean öljyn valinta voi olla vaikeaa.

Ensimmäisessä blogissamme siitä, miksi öljyt pitäisi vaihtaa, totesimme, että moottoriöljy on autosi elinehto, ja osoitimme, kuinka tärkeää se on autosi terveydelle. Tästä syystä oikean öljyn valinta voi olla vaikeaa. On monia asioita, jotka on otettava huomioon, nimittäin viskositeettityyppi, eritelmät öljynauton omistajan käsikirjaan, mineraaliöljyn ja synteettisen öljyn väliset erot sekä hinta. Monille jälkimmäinen on yleensä ratkaiseva tekijä, kun pohditaan tankkausvaihtoehtoja. Päätöksen tekeminen hinnan perusteella on riskialtista ja voi johtaa vakaviin moottorivaurioihin.

Katsotaanpa siis, miksi sinun pitäisi välittää siitä, onko autoosi asennettu halpaa tai huonolaatuista öljyä.

Halvan öljyn käytön riskit:

  • Huonolaatuisten öljyjen käyttö voi johtaa kalliisiin moottoriremontteihin ja polttoaineen kulutuksen lisääntymiseen.
  • Öljyt, jotka eivät täytä vaadittuja vaatimuksia, voivat lopulta mitätöidä ajoneuvosi moottorin takuun moottorivaurion vuoksi. - Jos valmistajan vaatimuksia vastaamattoman moottoriöljyn käytöstä aiheutuu suuria vaurioita ja takuu mitätöityy, moottorin uudelleenrakentaminen tai vaihtaminen voi maksaa paljon rahaa. - Huonolaatuiset öljyt ovat vaarallisia ympäristölle, sillä ne eivät täytä alan standardeja, jotka ovat asettaneet ACEA:n ja API:n kaltaiset hallintoelimet, jotka vastaavat CO2-päästöjä koskevien säännösten laatimisesta.
Laatuöljyn käyttö on tärkeää useista syistä:

Kestävyys


Liikkuvat osat kuluvat ajan mittaan vaihtelevalla nopeudella. Laatuöljyn käyttö on oikea tapa, jotta osat heikkenisivät mahdollisimman vähän ja niiden käyttöikä pitenisi. Tällä voi olla suuri merkitys auton kriittisille osille, kuten moottorille ja vaihteistolle.

Suorituskyky


Laatuöljyn käytön ansiosta ajoneuvo toimii myös parhaalla mahdollisella tehokkuudella ja suorituskyvyllä. Tämä voi johtaa pienempiin polttoainekustannuksiin ja suurempaan tehoon.

Korjaussäästöt


Ajoneuvosta huolehtiminen käyttämällä laatuöljyä säästää rahaa pitkällä aikavälillä, vaikka nämä voiteluaineet ovatkin kalliimpia. Tämä johtuu siitä, että hyvin hoidettu ajoneuvo tarvitsee vähemmän korjauksia. Huonolaatuisen tai halvan öljyn käyttö voi jopa tulla kalliiksi, jos moottori tai vaihteisto on vaihdettava.

Polttoainetaloudellisuus
- laadukkaat öljyt on suunniteltu niin, että ne ovat erittäin polttoainetehokkaita, koska ne sekä suojaavat että voitelevat moottoria.

Miten tunnistaa laatuöljy


Laadukkaan öljyn ei tarvitse olla kallista, mutta sen on täytettävä alan standardit. Nämä standardit ovat vähimmäisvaatimuksia, joita tarvitaan, jotta moottori toimii moitteettomasti ja tehokkaasti. Kun ostat öljyä autoosi, sinun on ensimmäiseksi tutustuttava omistajan käsikirjaan. Ohjekirjassa kerrotaan, mitkä ovat autosi moottorin tekniset vaatimukset. Kun olet ymmärtänyt eritelmien vaatimukset, sinun on luettava öljypullon etiketti huolellisesti ja varmistettava, että ostamasi öljy täyttää tai ylittää omistajan käsikirjassa mainitut vaatimukset. Kun olet löytänyt oikean eritelmän, voit tarkistaa autoosi tarvittavan viskositeettiluokan.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.