ZTA2 OTI2 ZW Qt N Dlj YS00 Mj Y0 LW Fj Nzct Yjg0 ZGY4 MT Ji Ym Iw fb small oilleak
Back

Moottoriöljyvuodot - Ajoneuvon tarkastaminen moottoriöljyvuotojen varalta

Yksi hankalimmista ongelmista, joita ajoneuvon omistajat voivat kohdata, on öljyvuoto. Öljy voi vuotaa useista syistä. Jos ajoneuvosi vuotaa öljyä, sinun on vietävä se mekaanikolle tai tehtävä tarkastus itse, jotta voit selvittää syyn ja korjata sen ennen kuin se aiheuttaa pysyviä vaurioita moottorillesi.

Moottoriöljyvuodot - Ajoneuvon tarkastus moottoriöljyvuotojen varalta

Yksi hankalimmista ongelmista, joita ajoneuvon omistajat voivat kohdata, on öljyvuoto. Öljy voi vuotaa useista syistä. Jos ajoneuvosi vuotaa öljyä, sinun kannattaa viedä se mekaanikolle tai tehdä tarkastus itse, jotta voit määrittää syyn ja korjata sen ennen kuin se aiheuttaa pysyviä vaurioita moottorillesi.


Mitä etsiä?

Kun teet tarkastuksen itse, vaikka ongelman löytäminen voi olla haastavaa, voit ottaa osan arvailusta pois tarkastelemalla moottoriöljyvuotojen yleisimpiä syitä:

Öljynsuodatin


Öljynsuodattimet kuluvat, ja ne voivat olla väärin kohdistettuja tai löysällä. Joissakin ajoneuvomalleissa on suodatusjärjestelmässä suodattimen kohdalla ylimääräisiä osia, jotka voivat vuotaa. Riippumatta siitä, teetkö sen itse vai teettääkö sen mekaanikko, suodatin on vaihdettava aina öljynvaihdon yhteydessä, ja sen asianmukainen istuvuus on tarkistettava.


Öljyn tyhjennystulppa

Öljypannun pohjassa on öljyn tyhjennystulppa, johon pääsee käsiksi auton alapuolelta. Kulunut kierre, väärän suuntaiset kierteet tai löysä öljyntyhjennystulppa voivat olla yleinen öljyvuodon syy. Se on helppo havaita, sillä tulpan ympärillä ja sen puolella, josta öljy tippuu alas, on tuoretta öljyä.
 

Öljyn täyttökorkki

Öljy ei vain tipu alas. Jos öljyn täyttöaukon korkki, joka peittää paikan, josta öljyä laitetaan moottoriin, puuttuu, on löysällä tai rikki, moottorin paine voi aiheuttaa öljyn valumisen ulos, kun ajoneuvo on käynnissä.

Venttiilin tiiviste


Venttiilitiiviste on luultavasti yleisin syy öljyvuotoihin, erityisesti vanhemmissa ajoneuvoissa tai ajoneuvoissa, joita käytetään usein ja joiden ajokilometrit ovat korkeat. Ajan myötä ja lietteen (öljyn, joka hajoaa ajan mittaan pitkäaikaisen lämpötilan vaikutuksesta) kerääntyessä paine kasvaa, mikä voi aiheuttaa vuotoja ja tiivisteiden tiivistevikoja. On parasta puhua lähimmän mekaanikon kanssa, jos tämä on ongelma, jotta he ca tarkistaa sen. Mitä nopeammin saat tämän tarkistettua, sitä parempi.

Joskus öljypohjan alapuolen vauriot voivat aiheuttaa pieniä tai vakavia vuotoja.Tämä tapahtuu, kun ajetaan tien roskien, suurten kivien yli, jos ajetaan maastossa, tai jopa vahingossa törmäämällä eläimeen matkalla.Mikä tahansa näistä voi lommottaa öljypohjaa ja vahingoittaa tiivistettä tai öljyn tyhjennystulppaa.

 

Öljyvuotojen pysäyttäminen ja estäminen tiivisteiden avulla

Rymax Oil Stop Leak on erikoistuote, joka on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun esiintyy yleisiä ongelmia, kuten öljyvuotoja tai pakokaasusumua. Se on erityisesti suunniteltu auttamaan tiivisteiden ja tiivisteiden nuorentamisessa ja parantamaan venttiilinohjainten, männänrenkaiden ja sylinterin seinämien tiiveyttä. Tämän seurauksena öljyhäviöt ja öljyn saastuminen vähenevät tai loppuvat ja moottorin puristuvuus paranee, jolloin moottorin suorituskyky paranee.

Miten käytetään?


Lisäainetta voidaan käyttää kaikissa bensiini-, diesel- ja nestekaasumoottoreissa, turboahtimilla tai ilman. Sekoita tämä lisäaine Rymax-moottoriöljyihin optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi.

Annostus


Lisää yhden pullon Oil Leak Preventerin sisältö lämpimään moottoriöljyyn, mieluiten pian öljynvaihdon jälkeen. Rymaxin 250 ml:n Oil Leak Preventer -pullossa käsitellään 3-6 litraa moottoriöljyä. Huomautus: varmista, että öljyn sisältö ei ylitä moottorin enimmäisöljytasoa.
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.