Shutterstock 173804489 min
Back

Mitä pakokaasuni savu tarkoittaa?

Kun sinulla on huono olo, menet lääkäriin tutkittavaksi ja saat reseptin lääkkeistä, jotka parantavat oloasi. Ihmisten tapaan autossasi näkyy sairauden merkkejä, kun se on "huonovointinen". Yksi yleisimmistä moottorivian merkeistä on pakokaasusavu.

Savumerkit: Pakokaasusavun väri

Kun sinulla on huono olo, menet lääkäriin tutkittavaksi ja saat reseptin lääkkeistä, jotka parantavat oloasi. Ihmisten tapaan autossasi näkyy sairauden merkkejä, kun se on "huonovointinen". Yksi yleisimmistä moottorivian merkeistä on pakokaasusavu.


Pakoputkesta tulevan savun väri kertoo paljon autosi terveydestä ja hyvinvoinnista. Jos se toimii huippukunnossa, pakokaasupäästöjen pitäisi olla lähes huomaamattomia. Jos pakokaasusavua on näkyvissä, sinulla on todennäköisesti todellinen ongelma, jonka korjaamiseen tarvitaan ammattitaitoinen autoasentaja.

Vaikka pakokaasusavun esiintyminen voi viitata vakavaan auto-ongelmaan, on siinä myös hyvä puoli: pakokaasusavun väri voi antaa viitteitä siitä, mikä voi olla vikana, mikä auttaa nopean ja tehokkaan diagnoosin tekemisessä. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin varoitusmerkkejä, jotka voivat olla moottorin vian indikaattoreita pakokaasusavun värin perusteella.

Moottorivian merkit pakokaasusta:


Sininen savu


Sinisen savun esiintyminen tarkoittaa yleensä sitä, että öljy palaa kuluneiden venttiilinohjainten tiivisteiden tai männänrenkaiden kulumisen vuoksi. Venttiilien tiivisteet vikaantuvat yleensä sylinterin päässä olevan venttiilin ja venttiilinohjaimen välisen välyksen ongelman vuoksi. Kun ne löystyvät, venttiili pääsee "keinumaan" puolelta toiselle läpiviennissä, jolloin tiiviste rikkoutuu. Männänrenkaiden pettäminen on harvinaisempi ongelma kuin venttiilinohjaimen tiivisteiden toimimattomuus, mutta sitäkin tapahtuu aika ajoin.

Valkoinen savu


Tämä voi tarkoittaa, että pakoputkessa on vettä käynnistyksen yhteydessä. Se johtuu todennäköisesti auton pakojärjestelmään kertyvästä kondenssivedestä. Jos valkoinen savu jatkuu, se voi tarkoittaa, että jäähdytysneste on palanut. Tarkista mittatikku, jos öljy näyttää majoneesilta, se tarkoittaa, että tiiviste on haljennut.


 

Musta savu

Tämä tarkoittaa, että moottori polttaa liikaa öljyä. Tarkista ilmansuodatin ja muut imukomponentit, kuten anturit, polttoainesuuttimet ja polttoaineen paineensäädin.

Harmaa savu


Harmaata savua on vaikea diagnosoida suoraan. Sinisen savun tavoin se voi tarkoittaa, että autossa palaa öljyä tai että se kärsii turboahtimen viasta.

Kaikki auton pakoputkesta tuleva savu on merkki siitä, että autosi on pulassa. Kun opit havaitsemaan nämä savumerkit, voit välttää kalliin autokorjauksen.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.