M2 Rj Nz E2 Yz Mt Nz Yz NC00 ZW Qz L Tlj Mm Et ZGI5 NDM0 ZGE4 Zj Vi fb image transmission
Back

Mitä on vaihteistoneste?

Voimansiirrolla tarkoitetaan yksinkertaisesti vaihdelaatikkoa, joka käyttää vaihteita ja hammasrattaita nopeuden ja vääntömomentin muuntamiseen pyörivästä voimanlähteestä (moottori) toiseen laitteeseen (pyörät). Vaihteistonestettä käytetään auton vaihteiston osien voiteluun optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi.

Mikä on voimansiirtoneste?

Voimansiirrolla tarkoitetaan yksinkertaisesti vaihteistoa, joka käyttää vaihteita ja hammasrattaita nopeuden ja vääntömomentin muuntamiseen pyörivästä voimanlähteestä (moottorista) toiseen laitteeseen (pyöriin). Vaihteistonestettä käytetään auton vaihteiston osien voiteluun optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi.

Vaihteistonestetyypit:


Eri vaihteistoissa käytetään erilaisia nesteitä. Autosi vaihteisto voi olla joko automaattinen tai manuaalinen. Automaattivaihteistoissa käytetään - kuten olet ehkä arvannutkin - automaattivaihteistonestettä (ATF). Automaattivaihteistonesteen oikea käyttö riippuu suuresti autosi vaihteiston tekniikasta (perinteinen, CVT, DCT/DSG jne.). Nämä ovat varsin spesifisiä sovelluksia.


 

Käsivalintaisissa vaihteistoissa (useimmissa niistä) käytetään erilaisia öljyjä, joiden API-spesifikaatio on GL-4. Varmistaaksesi, että käytät autosi vaihteistoon sopivaa öljyä, katso omistajan käsikirjaa.

Miksi tarvitset vaihteistoöljyä?

On erittäin tärkeää, että vaihteistosi neste on oikealla tasolla, tai vaihteistosi kuluu merkittävästi. Synkronirenkaat ja liukurenkaat ovat riippuvaisia liukkaasta pinnasta, jotta nopeudet sopivat yhteen vaihdettaessa. Jos vaihteistossasi on vähän öljyä, näiden osien kuluminen nopeutuu merkittävästi ja auton vaihtaminen vaikeutuu. Jos autossasi on ongelmia vaihteiden vaihtamisessa, tarkista vaihteistoöljyn taso.

Vaikka vaihteistoöljyn ensisijainen tehtävä on voidella vaihteiston eri osat, se voi palvella myös muita tehtäviä:

  • Puhdistaa ja suojaa metallipintoja kulumiselta
  • Tiivisteiden kunnostaminen
  • parantaa jäähdytystoimintaa ja alentaa korkeita käyttölämpötiloja
  • lisätä pyörimisnopeutta ja lämpötila-aluetta

Vaihteistonesteen vaihtaminen

Vaihteistot on suunniteltu toimimaan korkeissa lämpötiloissa, mutta jatkuva ylikuumeneminen voi hajottaa nesteen. Vastoin yleistä uskomusta vaihteistonesteet eivät siis ole "elinikäisiä", vaan ne on vaihdettava. Saat selville suositellut vaihtovälit, kuten aina, katsomalla omistajan käsikirjaa tai tarkistamalla öljyneuvontatyökalumme.

Rymax-vaihteistoneste


Rymaxilla on kattava valikoima automaattivaihteistoihin ja manuaalivaihteistoihin tarkoitettuja nesteitä, jotka soveltuvat auto- ja maastokäyttöön. Kaikki tuotteemme tarjoavat erinomaisen suojan kulumista vastaan ja edistävät koneen pidempää käyttöikää ja pehmeämpiä vaihteiden vaihtoja.
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.