RYMAX 24 149 jpg
Back

Mikä on jäähdytysneste?

Jäähdytysneste (jota kutsutaan myös jäätymisenestoaineeksi) on erityinen neste, joka kulkee moottorin läpi pitääkseen sen oikealla käyttölämpötila-alueella. Se on valmistettu joko etyleeniglykolista tai propyleenistä, vedestä ja joistakin suojaavista lisäaineista, ja se on yleensä väriltään vihreä, sininen tai jopa vaaleanpunainen.

Mikä on jäähdytysneste?

Jäähdytysneste (jota kutsutaan myös jäätymisenestoaineeksi) on erikoisneste, joka kulkee moottorin läpi pitääkseen sen oikealla käyttölämpötila-alueella. Se valmistetaan joko etyleeniglykolista tai propeenista, ja se on yleensä väriltään vihreää, sinistä tai jopa vaaleanpunaista.

Miten jäähdytysneste toimii?

Autosi moottori tuottaa paljon lämpöä käydessään, ja sitä on jäähdytettävä jatkuvasti moottorivaurioiden välttämiseksi. Autosi jäähdytysjärjestelmä toimii lähettämällä jäähdytysnesteen moottorin lohkossa ja jakopäässä olevien kanavien kautta. Kun jäähdytysneste virtaa näissä kanavissa, se kerää lämpöä moottorista. Lämmennyt neste kulkee sitten kumiletkun kautta auton etuosassa olevaan jäähdyttimeen. Kun neste virtaa jäähdyttimen ohuiden putkien läpi, kuumaa nestettä jäähdyttää auton etuosan ritilästä moottoritilaan tuleva ilmavirta.Kun neste on jäähtynyt, se palaa takaisin moottoriin imemään lisää lämpöä.Vesipumpun tehtävänä on pitää neste liikkeessä tämän putkistojen ja piilossa olevien kanavien muodostaman järjestelmän läpi.

 

Miksi jäähdytysneste on tärkeää?

Ilman jäähdytysnestettä jatkuvan sisäisen palamisen tuottama lämpö tuhoaisi moottorin hyvin nopeasti. Pelkkä vesi ei riitä pitämään järjestelmää viileänä, sillä moottorin sisällä vallitsevat korkeat lämpötilat kiehuisivat ja haihduttaisivat sen lopulta kokonaan. Samoin hyvin kylmällä säällä vesi jäätyisi auton istuessa tyhjäkäynnillä, jolloin jäähdytysjärjestelmä olisi hyödytön. Jäähdytysneste on siis tärkeä, sillä glykolien ja veden synergian ansiosta se toimii kylmissä ja kuumissa olosuhteissa ympäri vuoden. Jäähdytysnesteen sisältämät lisäaineet suojaavat myös korroosiolta.

Auton jäähdytysjärjestelmän jäähdytysneste on tarkastettava säännöllisesti aivan kuten voiteluaineetkin, jotta varmistetaan, että sitä on riittävästi. Jäätymisenestoaineemme ja moottorin jäähdytysnesteemme auttavat suojaamaan moottoriasi vakavilta ja vakavilta vaurioilta.

Koska kaikkia jäähdytysnesteitä ei voi sekoittaa keskenään, tarkista omistajan käsikirjasta, mikä jäähdytysneste sopii autoosi ja miten sitä tulisi käyttää.

Rymaxin jäätymisenestoaine ja moottorin jäähdytysneste: Jäätymisenestoaineemme ja moottorin jäähdytysnesteemme auttavat suojaamaan moottoriasi vakavilta ja vakavilta vaurioilta.

Dione BS: Jäätymisenestoaine ja moottorin jäähdytysneste.

  • Se tarjoaa korkeatasoisen korroosiosuojauksen kaikille moottorin jäähdytysjärjestelmille riippumatta siitä, ovatko ne pääasiassa alumiini- vai rautarakenteisia.
  • Dione BS on monoetyleeniglykolipohjainen tuote, joka on erityisesti kehitetty siten, että se on todella universaali.
  • Saatavana käyttövalmiina (-36ºC) ja tiivisteenä.

Dione G12+

  • Erinomainen kovan veden stabiilisuus ja erittäin alhainen inhibiittorin ehtymisaste.
  • Saatavana käyttövalmiina (-36ºC) ja tiivisteenä.
  • Lisätietoja Rymaxin pakkasnesteistä ja moottorin jäähdytysnesteistä löydät tuotesivuilta.
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.