NT Ux YWM0 Mjct Nz Vm Yy00 MTA5 LW Fk O Tgt NWQ0 M2 Iz O Tdl OD Jh oil change service
Back

Miksi vaihtaa öljy?

Öljy on autosi elinehto. Se pitää moottorin voideltuna ja puhtaana. Mitä tapahtuu, jos laiminlyöt öljyn laittamisen autoosi?

Miksi vaihtaa öljy?

Öljy on autosi elinehto. Se pitää moottorin voideltuna ja puhtaana. Ilman öljyä moottorin metalliosat aiheuttavat niin paljon kitkaa ja kuumenevat niin paljon, että moottori kirjaimellisesti hitsautuu yhteen.

 


Oletetaan, että moottorissasi on runsaasti öljyä, mutta et koskaan vaihda sitä. Kaksi asiaa tapahtuu varmasti:

Öljyyn kertyy likaa. Suodatin poistaa lian jonkin aikaa, mutta lopulta suodatin tukkeutuu ja likainen öljy ohittaa suodattimen automaattisesti varoventtiilin kautta. Likainen öljy on paksua ja hankaavaa, joten se aiheuttaa enemmän kulumista.

Öljyn lisäaineet, kuten pesuaineet, dispergointiaineet, ruosteenestoaineet ja kitkanvähentäjät, kuluvat loppuun, joten öljy ei voitele niin hyvin kuin sen pitäisi.

Mitkä ovat vanhan, likaisen tai vähäisen öljyn oireet?

Jos öljysi on vaihdettava, saatat kokea joitakin seuraavista oireista ajon aikana:

  • Moottori on tavallista äänekkäämpi (erityisesti käynnistettäessä).
  • Autosi voi olla vaikea pysyä vakionopeudella. Tämä voi johtua tukkeutuneesta öljynsuodattimesta.
  • Öljy- tai moottorivalo syttyy.
Tärkeintä on, että moottori tarvitsee säännöllisen öljyn- ja suodattimenvaihdon. Kuinka usein, riippuu monista tekijöistä: autosi iästä, käyttämästäsi öljytyypistä sekä ajotottumuksistasi ja -olosuhteistasi (mukaan lukien liikenne ja tie). Öljynvaihtoväli riippuu myös polttoaineen laadusta ja sen rikkipitoisuudesta. Polttoaineen sisältämä rikki muuttuu vahvaksi hapoksi ja aiheuttaa ruosteen muodostumista moottorissa. Mitä enemmän rikkiä, sitä nopeammin öljy valuu.

Vaihtamalla öljyn säännöllisesti voit välttää suuret moottorivauriot. Voit myös nauttia suurista eduista, kuten polttoainetaloudellisuuden paranemisesta, moottorin tasaisemmasta ja hiljaisemmasta toiminnasta sekä moottorin pidemmästä käyttöiästä.

Jos haluat selvittää, mikä Rymax-öljy sopii autoosi, tutustu Oil Advisor -sovellukseemme täällä.
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.