Mzli MWU0 ZG Qt Zjhi Zi00 M Dlj L Tk2 Y Tct MT Rl Ym Iw OT Aw Zj A4 winter ready fb
Back

Ajoneuvon valmistelu talvea varten: mitä sinun pitäisi tarkistaa?

Yksi vuoden kovimmista vuodenajoista on käsillä, ja samalla kun valmistelet kiireisesti talvisaappaita ja lumilautaa, sinun ei pidä unohtaa, että myös autosi tarvitsee huomiota.

Yksi vuoden kovimmista vuodenajoista on käsillä, ja samalla kun valmistelet talvikenkiäsi ja lumilautaasi, sinun ei pidä unohtaa, että myös autosi tarvitsee huomiota. Talven ankarat olosuhteet voivat olla uhka autollesi, alkaen jatkuvasta kosteudesta, kylmyydestä ja jousituksen osiin tarttuvasta jäästä, ja kaikista suurin uhka on suola, jota viranomaiset käyttävät yleisillä teillä liukkauden estämiseksi. Vaikka suola estää sinua vahingossa menettämästä pitoa ja joutumasta vaarallisiin tilanteisiin, se on metalliosien vihollinen numero yksi, sillä se kiihdyttää ruostumista.

Me Rymaxilla yritämme parhaan kykymme mukaan auttaa sinua autoilijana pitämään autosi parhaassa mahdollisessa kunnossa tarjoamalla ratkaisuja päivittäisiin ongelmiin, joita saatat kohdata. Miten sinun pitäisi siis aloittaa autosi valmistelu ja tarkastus tänä talvena?

Ensinnäkin olisi suoritettava täydellinen tarkastus/huolto. Kuinka paljon kilometrejä on kulunut edellisestä katsastuksesta? Jos katsastus on ajankohtainen, älä tuhlaa enää aikaa, vaan tee se mahdollisimman pian. Kylmä tekee öljystä paksumpaa, ja kun siihen lisätään vanhaa öljyä, joka on menettänyt ominaisuutensa, tämä voi aiheuttaa todellista vahinkoa moottorin sisäosille. Riippuen ilmastosta, jossa ajat, voi myös olla suositeltavaa käyttää talvella öljyä, jonka viskositeetti on alhaisempi, mutta kuitenkin auton valmistajan vaatimuksia noudattaen.

Edellä mainittuun tarkastukseen olisi sisällyttävä myös jarrujen ja hihnojen tarkastus. Vaikka kylmyys ja talvikausi eivät vaikuta suoraan jarrujärjestelmään, et haluaisi jäädä ilman jarruja liukkaalla, lumisella rinteellä. Moottorin hihnojen osalta kylmyys vaikuttaa voimakkaasti kumiin, jolloin se halkeilee ja menettää kimmoisuutensa, mikä voi johtaa siihen, että lisävarustehihna tai vielä pahempaa, moottorin jakohihna katkeaa ja ajoneuvosi pysähtyy.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.