N2 E1 Yjdj ZT Mt NDI2 MC00 ZT Uz LW Ez Yj Et Nm Q3 Yj E1 Nzcx N2 Q4 acea logo
Back

ACEA-eritelmä? Näin se toimii!

ACEA on Euroopan autoteollisuuden edunvalvoja, joka edustaa henkilöautojen, pakettiautojen, kuorma-autojen ja linja-autojen valmistajia, joilla on tuotantolaitoksia EU:ssa.

Tekniset tiedot ovat tärkeitä, sillä ne kertovat öljyn suorituskyvystä ja siitä, ovatko ne täyttäneet tai läpäisseet viimeisimmät testit. On olemassa kaksi tärkeää eritelmää: American Petroleum Institute (API, lue blogimme tästä luokasta täältä) ja Association des Constructeurs Europeens d'Automobiles (ACEA). Kaikkien korkealaatuisten(kin) öljyjen tulisi sisältää ainakin toinen näistä!

ACEA ei sertifioi öljyjä, ei lisensoi eikä rekisteröi vaatimustenmukaisuustodistuksia. ACEA kuitenkin suosittelee rekisteröimään ja itse sertifioimaan tuotteensa ACEA:n verkkosivuilla. Tämä on eurooppalainen vastine API:lle (USA), ja se on tarkempi sen suhteen, mitä öljyn suorituskyky todellisuudessa on. A = bensiini, B = diesel ja C = katalysaattorin kanssa yhteensopiva tai matala/keskitasoinen SAPS (sulfaattituhka, fosfori ja rikki), E = raskasöljy.

ACEA:lla on eri järjestysnumerot: 2008, 2010 ja 2012. Kullakin sarjalla on voimassaolotiedot markkinointia varten. Tällä hetkellä vuoden 2012 sarja on ainoa aktiivinen. Toisin kuin API, ACEA:n spesifikaatiot on jaettu suorituskyky-/sovellusluokkiin seuraavasti:


Tällä hetkellä markkinat odottavat edelleen vuoden 2016 uusia ACEA-öljysekvenssejä. Ne ovat viivästyneet tarvittavien CEC-testimenetelmien valmistumisen vuoksi. 

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen verkkosivustollamme.